Waterkwaliteit Zenne in goede richting

De ecologische waterkwaliteit van de Zenne ging er de laatste tien jaar op vooruit. Dat is vooral goed nieuws voor het herstel van de vispopulatie, zegt bioloog Stijn Van Onsem: “Hoewel de globale ecologische toestand van de Zenne ver verwijderd blijft van de doelstellingen van de Europese Kaderrichtlijn Water, is hiermee een niet te onderschatten mijlpaal bereikt”.

Elke drie jaar wordt de ecologische toestand van de Brusselse waterlichamen onderzocht door de Vrije Universiteit Brussel en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), in opdracht van Leefmilieu Brussel.

Waar tijdens de vorige studie slechts een enkele verstrooide vis werd aangetroffen, bleek de visgemeenschap in 2016 zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts van het overwelfde traject meerdere soorten te bevatten, die zich lokaal lijken voort te planten.

Lees het volledige artikel op wtnschp.be.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten