4x goed nieuws voor Mali, Cambodja, El Salvador en voor iedereen

Protos start toiletproject in Mali, Tony de Vlaamse vuilnisman in Cambodja, Historische verhoging minimumloon El Salvador en Jongeren brainstormen over Voedsel voor de toekomst

Protos start toiletproject in Mali

Protos en zijn lokale partners startten in de hoofdstad Bamako een ambitieus project. De bedoeling is de levensomstandigheden van 100.000 mensen in 9 wijken te verbeteren door het opzetten van een goed werkende, hygiënische en betaalbare dienst voor het ophalen en transporteren van fecaal slib van puttoiletten (een diepe put in de grond, afgedekt met een plaat met een gat erin). De ruiming zal – net als vandaag al het geval is – zowel mechanisch (de put leegpompen) als manueel (de put leegscheppen met emmers) gebeuren. Er zal ook een app ontwikkeld worden om de technische en financiële resultaten van de ruimers te monitoren. De nieuwe ruimdienst zal bij de bevolking gepromoot worden en een callcenter moet de link met de huishoudens (klanten) verbeteren.

Tot op vandaag wordt het geruimde slib van Bamako niet verwerkt, maar illegaal gedumpt, 20 km buiten de stad. Dat is uiteraard geen aanvaardbare oplossing.

foto artikel © Protos

Lees het volledige artikel

Tony, de Vlaamse vuilnisman in Cambodja

Een Vlaams project op het Cambodjaanse platteland heeft iets bereikt waar de overheid nooit in geslaagd was: huisvuilophaling organiseren. Waar een paar maanden geleden nog bergen stinkend afval lagen, kan het groen opnieuw ademen. Met zijn afvalproject CAKE is Rudy Geeraerts begonnen aan de grote schoonmaak van vier dorpen rond het weeshuis. CAKE organiseert niet alleen huisvuilophaling, de inwoners worden ook ingelicht over de milieu- en gezondheidsproblemen van sluikafval.

Lees het volledige artikel

Historische verhoging minimumloon El Salvador

In El Salvador word je niet bepaald rijk als landarbeider of textielarbeider. Gelukkig zijn er vakbonden die het voor de gewone man opnemen. Na zware onderhandelingen krijgen arbeiders er nu eindelijk loon naar werk dankzij een historische verhoging van het minimumloon.

Lees het volledige artikel

Jongeren brainstormen over Voedsel voor de Toekomst

In het kader van het project Voedsel voor de Toekomst dachten de vijfde- en zesdejaars na hoe de voedselvoorziening er in de toekomst uit kan zien om een groeiende wereldbevolking op duurzame wijze te voeden. Ze proefden ook enkele producten die in de toekomst misschien dagelijkse kost worden. Karrewiet legde hun reacties vast.

Lees het volledige artikel

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten