Studenten zingen voor Mobile School

Donderdag 20 april smeren 2500 studenten hun kelen op de Groenplaats, om diezelfde kelen vervolgens schor te schreeuwen voor de Beiaardcantus en voor Mobile School, een Belgische ngo die kinderen wereldwijd onderwijs aanbiedt.

Het recept is vrij eenvoudig: verzamel 2500 studenten (500 meer dan bij de eerste editie) op de Groenplaats, laat ze plaatsnemen aan lange tafels, voorzie ze van voldoende gerstenat en zorg ervoor dat ze hun studentencodex bij hebben. Roep vervolgens de hulp van een fanfare en uiteraard van de beiaardier in, en hef het Io Vivat aan.

“Dat symbolische studentenlied zetten we in om 17.45 uur”, vertelt Paulien Decorte, een van de organiserende studenten. “We zijn helemaal klaar voor een geweldige avond. De zeven organiserende studentenclubs vaardigen samen meer dan 100 leden af om alles op te bouwen.”

De tickets waren allemaal binnen het uur de deur uit. Decorte: “Dit jaar mikten we ook op de studenten van de hogescholen en op de studenten van de buitencampussen van de universiteit. Het grootste deel van de winst gaat trouwens naar Mobile School.”

Rector Herman Van Goethem en onderwijsschepen Claude Marinower nemen de cheque om 17.45 uur in ontvangst. Die cheque zal vervolgens aan Mobile School worden overgemaakt. Ander hoogtepunt van de zangstonde: om 18.45 uur komt Axel Daeseleire een paar liedjes zingen.

Bron: Universiteit Antwerpen

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten