Jongeren demonstreren hun wetenschappelijke en technologische projecten

Op 28 en 29 april demonstreren op de WetenschapsExpo meer dan 1000 Belgische en internationale jongeren tussen zes en twintig jaar oud hun wetenschappelijke en technologische projecten.

De afgelopen maanden enquêteerden, experimenteerden en innoveerden deze jonge uitvinders er op los in klaslokalen, praktijkruimtes, laboratoria of thuis aan de keukentafel. Op 28 en 29 april stellen ze hun uitvinding of onderzoek voor aan elkaar en aan de bezoekers van de Expo. Een jury van professionele en academische experts kiest er de beste projecten uit, die België zullen vertegenwoordigen op wedstrijden in het buitenland.

Deze WetenschapsExpo wordt geflankeerd door een hele resem demonstraties, informatiestands en workshops van partners in de wetenschappelijke en technologische sector.

Op zaterdag 30 april is er Robocup Junior, een robotwedstrijd voor jongeren van 8 tot 18 jaar. Bijna 600 jongeren in meer dan 100 teams bouwden en programmeerden tijdens de afgelopen weken hun robots. Samen met hun coaches verdiepten ze zich in de robotica en leerden ze programmeren en werken met motoren en sensoren. Tijdens de wedstrijddag laten ze hun robots wedijveren voor de eerste prijs in één van drie verschillende wedstrijddisciplines: Rescue Robots, Advanced Rescue Robots en Robot Dance.

De wetenschapsexpo wordt georganiseerd door Jeunesses Scientifiques de Belgique en het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel, verbonden aan de Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel.

Bron: VUB

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten