750.000 euro voor innovatieve groenprojecten

Vlaanderen zet in op het behoud en het versterken van zijn natuur. Lokale overheden spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom heeft minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, Joke Schauvliege, ook dit jaar aan het Agentschap voor Natuur en Bos gevraagd om een projectoproep uit te werken die steden en gemeenten met creatieve en innovatieve groenprojecten een financiële duw in de rug geeft. In 2017 zal de minister op die manier in totaal 750.000 euro subsidies geven aan steden en gemeenten.

Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, Joke Schauvliege wil steden en gemeenten aanmoedigen om te werken aan een groener Vlaanderen. Ze gaf daarom opdracht aan het Agentschap voor Natuur en Bos om ook dit jaar de projectoproep ‘Natuur in je Buurt’ te lanceren. Deze focust op het groen inrichten van openbare ruimtes.

750.000 euro voor innovatieve groenprojecten

Ook de meer verstedelijkte gebieden in Vlaanderen kunnen wel wat groen gebruiken. Met de projectoproep Natuur in je Buurt gaat minister Schauvliege op zoek naar innovatieve groenprojecten die de leefbaarheid van onze steden en gemeenten verhogen. De minister gaat op zoek naar projecten die een voorbeeld stellen.

Opdat de projecten hun functie zouden hebben binnen een goed functionerende groenblauwe structuur beveelt het Agentschap voor Natuur en Bos aan om ze uit te werken binnen het grotere kader van een gemeentelijk groenplan. Kindgerichte en kindvriendelijke groenprojecten zijn ook dit jaar extra welkom.

Ook in 2017 kiest een professionele jury één Vlaamse laureaat en tien provinciale laureaten (twee per provincie). Zij krijgen respectievelijk € 250.000 en € 50.000 om hun project te realiseren. Gemeenten kiezen zelf of ze een project indienen voor de titel ‘Vlaamse laureaat’ of voor de titel ‘provinciale laureaat’.

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw: “Met Natuur in je Buurt ijvert het Agentschap voor Natuur en Bos voor meer en betere natuur dicht in de buurt van mensen. Parken en tuinen, stadsbossen, volkstuinen, maar ook straten en pleinen, bedrijventerreinen, begraafplaatsen, … kunnen voor meer natuur in steden en gemeenten zorgen. Ze komen dan ook allemaal in aanmerking voor de projectoproep.”

Steden, gemeenten, provincies, OCMW ’s, polders en wateringen, kerkfabrieken en universiteiten kunnen hun projectvoorstellen indienen bij het Agentschap voor Natuur en Bos tot 15 september 2017.

De selectiecriteria voor de projectvoorstellen en de infobundel vindt u op www.natuurenbos.be/projectoproep-groen.

Bron: Agentschap voor Natuur en Bos

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten