Leidt stadslandbouw tot voedselrevolutie?

Kimbal Musk, de broer van de topman van Tesla, heeft een startkapitaal bij elkaar om duurzame stadslandbouw in grote steden mogelijk te maken. Met zijn landbouwplatform Square Roots wil hij een voedselrevolutie ontketenen.

In de investeringsronde heeft Musk een startkapitaal van 5,4 miljoen dollar opgehaald, geld dat hij wil investeren in locaties voor stadsboerderijen en het opleiden van jonge stadslandbouwers. Zij moeten in de visie van Musk de voedselrevolutie mee mogelijk maken.

Het stadslandbouwproject Square Roots werd een jaar geleden door Musk en ondernemer Tobias Peggs opgericht in New York. In tien stalen containers kunnen jonge, ondernemende stadlandbouwers verticale boerderijen beginnen.
Gesloten systeem

Square Roots kweekt gewassen in scheepscontainers en maakt daarvoor gebruik van een gesloten systeem, hydroponics, waarbij plantjes in een gecontroleerde omgeving groeien en bestrijdingsmiddelen niet nodig zijn. De plantjes groeien in verticale bedden die gevuld zijn met voedingrijk water. Er komt geen aarde aan te pas. In plaats van zonlicht worden ze beschenen door roze en blauwe ledverlichting.

Volgens Square Roots kan elke container met deze technologie meer dan 22 kilo bladgroenten per week produceren en dat met slechts 30 liter water per dag. Deze aanpak leidt ertoe dat 95 procent minder water nodig is in vergelijking met de conventionele landbouw.

Eerder had Kimbal Musk al twee restaurants, The Kitchen en Next Door, waar enkel vlees en groenten van lokale producenten wordt geserveerd. Sinds 2011 heeft zijn stichting Learning Gardens lesgegeven over landbouw in scholen.

Landbouwplatform Square Roots heeft momenteel een eerste teeltlocatie in Brooklyn, New York. Met de nieuwe middelen wil Musk zijn containerboerderijen tegen 2020 uitbreiden naar twintig grote Amerikaanse steden.

Bron: IPS
Foto: pixabay

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten