Solidariteitsfonds voor dakloze gezinnen in Gent

In Gent hebben burgers en organisaties de handen in elkaar geslagen voor de oprichting van een solidariteitsfonds voor dakloze gezinnen. Dit fonds is broodnodig: de afgelopen maanden werden steeds meer gezinnen met kinderen aangetroffen die tijdelijk of langer op straat en in parken slapen. Opvallend is de toename van het aantal dakloze kinderen. Een gebrek aan structurele omkadering en een beperktere dienstverlening door overheidsdiensten en andere instanties tijdens de zomerperiode leidde tot een aantal schrijnende situaties, die echter heel vaak onopgemerkt blijven. Een uitzondering hierop zijn de verhalen die Pascal Debruyne deelt op zijn facebookpagina.

Naar aanleiding van die structurele dak- en thuisloosheid van gezinnen met kinderen in Gent, richten een hele reeks individuen, burgerorganisaties als De Werkgroep Vluchtelingen Gent en organisaties als Samenlevingsopbouw Gent, VZW Jong, Jong Gent In Actie en vele anderen een ‘Solidariteitsfonds Wooncrisis’ op. De verzamelde gelden worden enkel en alleen besteed aan basisnoden van thuis- en dakloze gezinnen. Iedere basiswerker die geconfronteerd wordt met dakloze gezinnen met kinderen in directe nood waar er geen directe oplossing voor is, kan en mag beroep doen op dit Solidariteitsfonds. Ondertussen zullen de verschillende betrokken organisaties ook samen aan de slag gaan om deze wooncrisis structureel aan te pakken en stappen vooruit te zetten naar oplossingen.

Wie graag wil bijdragen kan een eenmalige of maandelijkse overschrijving doen op volgend rekeningnummer: BE59390012587726. Dit rekeningnummer wordt beheerd door Sabine Declercq, Kadir Vardar en Pascal Debruyne. Wie hen wil bereiken, kan dit via deze emailadressen: Pascaldebruyne13@gmail.com, Kadir.vardar@Vzwjong.be, Sabine.DeClercq@vzwjong.be

Wie meer info wil, kan terecht op de facebookpagina

Artikel: Valerie De Craene

Foto: pixabay

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten