Duurzame voeding in alle grootkeukens

Vredeseilanden wil catering in grootkeukens verduurzamen en dit op twee manieren. Enerzijds zoeken ze met supermarkten en voedingsbedrijven hoe ze hun toeleveringsketens kunnen heruitvinden, zodat het aanbod aan duurzame voeding groter wordt. Anderzijds zetten ze in op het verduurzamen van grootkeukens. Hun ervaringen en geleerde lessen documenteren en vertalen ze naar aanbevelingen voor een duurzamer beleid.

Een greep uit hun portfolio: bedrijfskantines (o.a. Toyota TEM Evere, IKEA Food Belgium), restaurants publieke instellingen (o.a. Stad Gent, Stad Antwerpen, Federale Overheidsdienst Financiën), restaurants onderwijsinstellingen (o.a. KHLeuven, Universiteit Antwerpen, Hogeschool Gent), zorginstellingen en kinderdagverblijven (o.a. UZ Leuven, OCMW Harelbeke, Ukkepuk in Kessel-Lo)

In al deze trajecten werken ze rond zes thema’s: vleesvermindering, duurzame vis, eerlijke handel, lokaal- en seizoensgebonden groeten en fruit, duurzame landbouw en afvalvermindering. Lekker en gezond eten, met een kleine ecologische impact, waar ook boeren een degelijk inkomen uit halen: dat is het doel.

Bron en meer info: Duurzame Catering

Foto: pixabay

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten