Eerste Europese Lesbienne* Conferentie

Afgelopen weekend vond in Wenen de allereerste Europese Lesbienne* Conferentie (EL*C) plaats. Meer dan 500 LBQ-vrouwen (Lesbian, Bi, Queer) uit 45 verschillende landen namen deel aan dit historisch evenement. België was met 50 deelnemers sterk vertegenwoordigd.

Het idee voor EL*C ontstond op de vorige conferentie van ILGA-Europe, de Europese koepel van holebi- en transgenderorganisaties. De aanwezige vrouwen besloten het heft in eigen handen te nemen en een conferentie te organiseren die specifiek focuste op de noden van LBQ-vrouwen. Vorig weekend was het eindelijk zover. Afsluiten deden ze met een oproep naar overheden, media en NGO’s om lesbiennes uit de onzichtbaarheid te halen. Binnen de LGBT-gemeenschap zijn vrouwen immers nog vaak onzichtbaar.

Zaterdag trokken de deelnemers in de European Lesbian March door het centrum van Wenen. Met de slogan ‘Lesbians are everywhere’ zetten ze hun boodschap kracht bij. “Er is een gebrek aan data over lesbische vrouwen, een gebrek aan fondsen en een gebrek aan representatie”, legt Inge Wallaert, bestuurslid van çavaria, uit. “Ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap werkt structureel seksisme door. Daar moeten we krachtdadig tegen optreden.”

Op 21 oktober organiseren çavaria, het Roze Huis – çavaria Antwerpen, Folia, WIJ en Genderflux samen de L-day. Deze dag voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden staat in het teken van verbondenheid. Het programma bestaat uit een mix van informatieve workshops en ontspannende activiteiten. De thema’s lopen uiteen van feminisme en zelfzorg tot tango en rolschaatsen.

Meer info

European Lesbian Conference

Meer info over de L-day

 

Bron: çavaria

Foto: European Lesbian Conference

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten