Dorst naar kennis? Ga dan naar het wetenschapscafé

Wetenschapscafés brengen wetenschap tussen pot en pint. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend. Voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Wetenschap en cafés, het is een wat ongewone combinatie. Maar wel één die blijkt te werken. Geen aula, geen monoloog, geen overdonderende presentaties, geen klassiek debat, geen academische sfeer maar wel wetenschappers die gemoedelijk vertellen over hun werk en passie. Zowel zachte als harde wetenschappen komen aan bod.

En het publiek krijgt ruimschoots de kans om vragen te stellen.

Er zijn wetenschapscafés in Gent (Herberg Macharius), Kortrijk (VC De Mozaïek) en Brugge (hostel Snuffel). De wetenschapscafés zijn gratis en inschrijven is niet nodig. De wetenschapscafés worden georganiseerd door de cel Wetenschapscommunicatie van de Associatie Universiteit Gent (AUGent).

Programma en meer info via www.wetenschapscafe.be

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten