Windenergie maakt Duitse stroom gratis

Dit weekend wordt er in Duitsland zoveel windenergie verwacht dat energieproducenten hun afnemers mogelijk zullen betalen voor stroomgebruik. Dat blijkt uit een analyse van het financiële persagentschap Bloomberg.

Verwacht wordt dat er zondag een recordhoeveelheid windenergie geproduceerd zal worden, vergelijkbaar met de productie van 40 kernreactoren en voldoende om de helft van de Duitse energievraag te voldoen.

Door het overaanbod, net op een dag waarop er relatief weinig stroom wordt verbruikt, zal de elektriciteitsprijs een hele dag lang onder nul zakken, blijkt uit de voorspellingen van Bloomberg. In dat geval moeten de producenten centrales stilleggen of consumenten betalen om elektriciteit van het net te halen.

Het is niet de eerste keer dat de Duitse prijzen in het weekend onder nul zakken, maar de voorbije keren was dat telkens erg kortstondig. Nu verwachten de analisten dat de stroomprijs voor het eerst de hele dag lang negatief zal zijn.

Bron: IPS
Foto: Pixabay

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten