Wat was de titel ook alweer?

Wie mij een beetje kent, weet dat ik wel eens erg enthousiast kan zijn over een recent geziene film of over een gelezen boek. Als men me dan vraagt wat de titel van die film of boek is, moet ik te vaak het antwoord schuldig blijven.  In een tweede poging vraagt men dan naar de naam van de regisseur, acteur of auteur van het boek. Vaak allemaal tevergeefs. Ik zal niet zeggen dat ik vervolgens onderwerp wordt van enige spot, maar wel van goed gemeende hilariteit.

Ik word er zelf ook wel eens mee geconfronteerd. Zo stond ik onlangs in een Gentse boekenwinkel op zoek naar een trilogie waarvan ik me noch de auteur noch de titel noch het verhaal herinnerde. Wel had ik er ooit een artikel over gelezen in de boekenbijlage van een krant en had ik er ooit al eens naar gevraagd in een andere boekenwinkel waar ze enkel deel 2 in mijn hand hadden gestopt omdat de andere delen niet in voorraad waren. Ik zou dus kunnen weten hoe de cover er uitziet. Maar ook dat herinnerde ik me nu niet meer, maar ik hoopte wel dat ik de cover zou herkennen als ik hem zeg staan. Helaas.

Na eindeloos dralen bij de young adults boeken, zocht ik mijn geluk bij de Fantasyboeken want ik meende me te herinneren dat er toch iets van sciencefiction aan de trilogie was. Nadat ik het daar ook niet vond, ging ik terug wat rondhangen bij de young adults, tevergeefs. Net toen ik overwoog mijn zoektocht te staken, vroeg een verkoopster me: “Kan ik je ergens mee  helpen?”. Ik had natuurlijk gewoon neen kunnen zeggen. Maar ik besloot toch maar mijn onwetendheid met haar te delen, wetende dat het niets zou opleveren behalve enig goed gemeende spot. Met enige schroom vertelde ik het haar: “Ik ben op zoek naar een trilogie waarvan ik noch de titel noch de auteur noch het verhaal ken. Wat ik wel weet is dat het een goede recensie kreeg in de krant”. Met de gebruikelijke reactie van mijn vrienden in het achterhoofd verwachtte ik een diepe zucht, een lachje of een sorry meneer, maar niets van dat, beste vrienden. Want de verkoopster sprak op resolute wijze volgende visionaire woorden: “Dit hier is de trilogie die u zoekt”. Met verstomming geslagen moest ik bekennen dat dit inderdaad de boeken waren die ik zocht. Na verschillende lofzangen aan haar adres verliet ik fluitend de Fnac.

Je ziet, beste vrienden, het probleem ligt niet bij mij maar bij jullie. ? By the way, enig idee over welke trilogie het gaat?

J.O.

Foto: Pixabay

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten