Belgisch bedrijf activeert onbemand luchtverkeer in Malawi

Het Antwerpse softwarebedrijf Unifly heeft een eerste systeem voor het beheer van onbemand luchtverkeer in Afrika geactiveerd. De samenwerking met het VN-kinderfonds Unicef moet op termijn dronevluchten voor humanitaire doeleinden ondersteunen.

De tests met het systeem dat het onbemande verkeer moet beheren, het Unmanned Traffic Management system of UTM, gebeurden in de Humanitaire Drone Testing Corridor bij Kasungu Aerodrome in Malawi. Op deze plek nabij de vlieghaven in Centraal Malawi, kunnen de particuliere sector, universiteiten en andere partners onderzoeken en testen hoe drones best worden ingezet om het leven van de plaatselijke gemeenschappen te verbeteren.

Marc Coen van Unifly was ter plaatse en zette het UTM-systeem op. “Het doel van het testcentrum is tweeledig. Enerzijds is het de bedoeling om bedrijven in staat te stellen dronetoepassingen uit te testen in de zware Afrikaanse omstandigheden. Anderzijds is het een kenniscentrum om dronetechnologie bereikbaar te maken voor lokale ingenieurs”, zegt Coen.

“Bij de eerste tests brachten drones bloedstalen over van de lokale gemeenschap naar een medisch centrum een eind verderop. De omstandigheden van de test waren moeilijk, elektriciteit en internet vielen regelmatig uit”, zegt Coen in zijn videodagboek.

Veilige visualisatie van drones

Unifly zette het UTM-systeem op voor veilige visualisatie en beheer van het droneverkeer. Partner uAvionix verzorgde de tracker om de vlucht buiten het gezichtsveld mogelijk te maken en medewerkers van universiteit Virginia Tech leerden plaatselijke studenten hoe ze drones kunnen bouwen en onderhouden.

“Ondanks de moeilijke omstandigheden was de autonome vlucht een succes. Dit verhaal krijgt zeker een vervolg, binnenkort testen we verder en we nemen de ervaring die we hebben opgedaan zeker mee”, concludeert Coen.

Bron: IPS

Foto: Pixabay

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten