Website voor holebi’s en transgenders met verstandelijke beperking

Naar aanleiding van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking (3 december) lanceert çavaria De Roze Pagina voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking. De Vlaamse koepelorganisatie van holebi- en transgenderverenigingen verzamelt er alle informatie voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking en hun omgeving.

Op www.derozepagina.be vind je informatie terug over holebi of transgender zijn, over uit de kast komen, verliefdheid, relaties en seksualiteit. Alles wordt op een begrijpelijke en leuke manier uitgelegd. “Het is belangrijk dat informatie voor iedereen toegankelijk is”, legt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs uit. “Gevoelens en verlangens kunnen ingewikkeld zijn. Je moet weten waar je terecht kan met vragen.”

“Ik was op een lezing over holebi’s. Een vrouw vertelde wat ze aantrekkelijk vond bij een andere vrouw”, vertelt Marijke van De Roze Joker. “Toen wist ik zeker dat ik lesbisch ben.” In elke Vlaamse provincie is er een vereniging voor holebi’s met een verstandelijke beperking. Het gaat om De Roze Maks (West-Vlaanderen), De Roze Joker (Oost-Vlaanderen), De Roze Wapper (Antwerpen), De Roze Ballon (Vlaams-Brabant) en De Roze Bink (Limburg).

Je hoeft natuurlijk niet naar een vereniging te gaan als je holebi of transgender bent. Het is vooral belangrijk om overal jezelf te kunnen zijn. Maar het kan een leuke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen. “Mijn broer en ik gaan elk weekend samen op stap. In ons stamcafé weet iedereen dat we homo zijn”, getuigt Dieter. “We vinden het ook supertof dat er verenigingen bestaan.”

“Als je ergens mee zit, moet je kunnen praten met iemand. Sommige dingen kan je bespreken met je familie, vrienden, of begeleider. Maar soms wil je misschien anoniem je verhaal doen” zegt Borghs. “Dan kan je bijvoorbeeld terecht bij de Holebifoon.”

Bron & afbeelding: çavaria

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten