UHasselt warmste unief van Vlaanderen?

Kan UHasselt zich voor het derde jaar op rij kronen tot ‘de warmste unief van Vlaanderen’? Personeel en studenten van UHasselt gaan die uitdaging maar al te graag aan. Op de campussen lopen er momenteel meer dan 50 acties voor Music For Life. “Als officiële partner heeft UHasselt iedereen aangepord om een actie op touw te zetten voor het goede doel”, zegt rector Luc De Schepper.

Schoenen poetsen

Eén van de hartverwarmendste acties is wellicht die van student handelswetenschappen Dries De Mey. Tijdens zijn Erasmusverblijf in Pamplona poetst hij in de grote inkomhal van de Universidad Pública de Navarra na de les schoenen van studenten én voorbijgangers. Kwestie dat hun schoenen in deze modderige herfstdagen blinken als spiegels…

“Er zijn kinderen die al van jongs af fruit plukken, autoruiten wassen of schoenen poetsen, terwijl ik altijd naar school ben kunnen gaan. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik kreeg”, zegt hij. “Schoenen poetsen heeft ook iets nederigs: je knielt letterlijk neer voor diegene van wie je een kleine bijdrage verwacht.”

De opbrengst schenkt Dries aan Huize Levensruimte. “Ik ken die vzw goed. Er verblijven kinderen die met Kerstmis geen cadeautje krijgen. Via Music For Life wil ik er mee voor zorgen dat ze tóch een geschenkje onder de kerstboom vinden.”

Tropische temperaturen

Ook andere UHasselt-studenten zorgen voor tropische temperaturen aan de UHasselt. Zo slaan Lut Jacobs, Lynn Van Endert, Shauna Soons, Ricardo Casas-Trobbiani en Shane Verbist aan het koken met kinderen uit het bijzonder secundair onderwijs. Hun soep gaan ze online aanbieden, op de campus en in kleinere winkels.

Het geld doneren ze aan vzw Boeren op een Kruispunt (voor Vlaamse boeren en tuinders in nood). Nog andere studenten maken hun kleerkasten leeg voor een verkoop van tweedehandskleding.

Personeel doet ook mee

Proffen en andere personeelsleden kunnen natuurlijk niet achterblijven. Onderzoekers van de faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen dagen iedereen uit in de Piñata Challenge MS – wie sneller dan hen een piñata kan stukslaan, wint. Muzikale talenten van de UHasselt geven een liveconcert. De Universiteitsbibliotheek en dienst Onderzoek organiseren een (tweedehands)boekenmarkt. En collega’s kunnen zich in het zweet dansen op de Warmste Afterwork.

Walk For Life

Eén van de grootste acties is de Walk For Life: een wandeling van campus Diepenbeek naar Hasselt (en terug). De opbrengst gaat naar het Revalidatie & MS Centrum Overpelt. Dat heeft een sterke reputatie opgebouwd rond ‘multidisciplinaire behandeling’ (MDR), waarbij mensen met MS worden bijgestaan door een team bestaande uit een neuroloog, revalidatiearts, MS-verpleegkundige, klinisch psycholoog én maatschappelijk werker.

“Zo’n zorgaanbod wordt nog niet voldoende vergoed. De UHasselt wil zich dan ook graag inzetten om geld in te zamelen voor het Centrum en zijn unieke MDR-behandeling. Multiple Sclerose-onderzoek is ook een van onze speerpunten, dus de thematiek ligt ons sowieso nauw aan het hart”, aldus rector Luc De Schepper.

Hoeveel al die UHasselt-acties in het laatje gebracht hebben, wordt pas begin januari duidelijk. Op 20 december trekt een delegatie wel al naar de StuBru-presentatoren op domein Puyenbroeck voor een tussenstand.

Een overzicht van alle UHasselt-acties vind je hier.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
berichten