Acute honger in noordoosten Nigeria gehalveerd

In het noordoosten van Nigeria is de honger voor het eerst afgenomen sinds de systematische terreur van Boko Haram er losbarstte in 2013. Dat meldt de VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO).

In de drie door het geweld getroffen staten is het aantal mensen dat kampt met acute honger, sinds de periode juni-augustus gedaald van 5,2 miljoen tot 2,6 miljoen, zegt de FAO. “Dit is een grote stap vooruit, die te danken is aan een algehele verbetering van de voedselzekerheid en het opschalen van humanitaire hulp en langdurige bijstand door de overheid en partnerorganisaties”, zegt de VN-organisatie.

De FAO waarschuwt in zijn rapport dat blijvende hulp en tijdelijke interventies noodzakelijk blijven om een terugval te voorkomen. Gebeurt dat niet, dan dreigt opnieuw acute honger en kunnen 3,5 miljoen mensen in de zomer van 2018 te maken krijgen met hongersnood.

De VN verstrekten in het afgelopen jaar kousenband, maïs, gierst, sorghum, groentezaden en meststoffen aan 1 miljoen mensen, waaronder ontheemden, teruggekeerde vluchtelingen en gemeenschappen die vluchtelingen opvangen. Nu het oogstseizoen ten einde loopt, wil de FAO de plaatselijke productie verder opvoeren met de verstrekking van zaden, materialen en irrigatiesystemen voor het nieuwe seizoen.

Bron: IPS

Foto: By UkabiaOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten