Vzw Mobile School wandelt 2x wereld rond

Mobile School vzw wil 150 miljoen stappen verzamelen. Eén stap voor elk straatkind wereldwijd. Dit weekend duwen de sympathisanten en vrijwilligers de mobiele school naar De Warmste Week. Met de #DuwMee-wandeltocht willen de vrijwilligers sponsorgeld inzamelen om nog meer mobiele scholen naar de straat te brengen.

Mobile school

Mobile School vzw is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Ze ondersteunen lokale projecten met educatief materiaal (een schoolbord op wielen en panelen om aan het bord, de mobiele school, te hangen) en interactieve trainingen voor straathoekwerkers, om de eigenwaarde van de kinderen te verhogen. Mede dankzij de opbrengsten van Music For Life 2016, werd in 2017 de 48e mobiele school opgestart in Kolkata, India. Jaarlijks hebben de straathoekwerkers meer dan 60 000 contacten met straatkinderen aan de mobiele schooltjes in 25 landen in Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

#DuwMee: de route

Dit jaar hebben de wandelaars keuze uit twee nieuwe routes. Ze kunnen vertrekken vanuit Brussel (65 km) of vanuit Sint-Niklaas (30 km) richting het Provinciaal Domein Puyenbroeck. De wandelaars kunnen echter ook kiezen voor kortere stukken. Op het traject zijn er meerdere stopplaatsen voorzien met aanmoedigende animatie en verrassingsacts waar ze kunnen aansluiten of de wandelaars komen aanmoedigen. Vlak voor de aankomst bij Studio Brussel wordt er een kinderwandeling voorzien met extra animatie. Deze groep van meer dan 600 wandelaars zal ongetwijfeld een spectaculaire aankomst zijn in Wachtebeke.

Steunen?

Wil je steunen, klik dan hier.

Meer info?

https://www.mobileschool.org/nl

 

Foto: ©StreetwiZe•MobileSchool

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer
berichten