Duitsers kregen stroom cadeau tijdens kerstweekend

Tijdens het kerstweekend zakte de Duitse stroomprijs onder het nulpunt. Dat gebeurt als het aanbod van hernieuwbare energie de vraag ruimschoots overtreft.

Duitsland heeft de voorbije jaren flink geïnvesteerd in hernieuwbare energie, met name in wind- en zonne-energie. Op momenten dat er weinig stroomvraag is en het tegelijk erg zonnig of winderig is, wordt er meer stroom gegenereerd dan nodig is.

Dat was al het geval in oktober vorig jaar, en nu opnieuw tijdens het kerstweekend, toen veel bedrijven gesloten waren. De stroomprijs daalt dan tot het nulpunt, en zelfs verder. De netbeheerder wil overtollige stroom immers van het net, en kan stroomverbruikers betalen om elektriciteit af te nemen.

Op 24 en 26 december betaalden de Duitse stroomproducenten zo tot 50 euro per megawattuur aan stroomverbruikers. Die krijgen de verdiende euro’s natuurlijk niet echt op de rekening gestort, maar zien ze wel in mindering gebracht op hun stroomfactuur.

Bron: IPS

Foto: Pixabay

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten