Elektrische cargofietsen leveren pakjes tot 250 kilogram in Londen

Cargofietsen worden binnenkort wellicht een vertrouwd straatbeeld in het centrum van Londen.

Het begon als een proefproject tijdens de kerstperiode: koeriers met elektrische cargofietsen die pakjes en bestellingen snel en zonder vervuilende uitlaatgassen van punt A naar punt B brachten.

Omdat het project goed scoorde denkt het stadsbestuur erover om het te bestendigen. Lokale bedrijven, winkels en horecazaken kunnen dan een fietskoerier bestellen om pakjes tot 250 kilogram te laten leveren binnen de Square Mile, het historische en financiële hart van Londen.

Het leveringsschema en de organisatie van de fietskoeriers komen in handen van het stadbestuur en een nieuw transportbedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen voor lage emissie.

Lage emissiezone

Fietsbezorging maakt deel uit van het plan van Londen om de luchtvervuiling te bestrijden en een lage emissiezone te worden. Andere maatregelen zijn onder meer de installatie van oplaadpunten voor elektrische wagens en de vergroening van de taxi’s.

In november lanceerde transportgigant UPS nog het groene proefsysteem ‘van depot tot deur’ in Londen. Hierbij gaan bestelbusjes tot een centraal punt en wordt het laatste deel van het traject door een fietskoerier, een elektrisch aangedreven fiets met aanhangwagentje of te voet voltooid.

UPS is nog bezig met het verwerken van de resultaten van dit project maar laat weten in een verklaring dat “het actief meedenkt over vernieuwende manieren om pakjes in Britse steden op de bestemming te krijgen.”

Bron: IPS

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten