Technopolis zet leerkrachten aan het programmeren

Leerkrachten kunnen dit semester in Technopolis terecht om aan de slag te gaan met de WeDo 2.0 en Mindstorm-pakketten van LEGO. Aan de hand van deze pakketten kunnen ze naderhand kinderen en jongeren op een speelse manier leren programmeren. 

Via een hands-on workshop op woensdagnamiddag helpt Technopolis leerkrachten om de pakketten WeDo (2e en 3e graad basisonderwijs) en Mindstorm (secundair onderwijs) van LEGO onder de knie te krijgen. Stap voor stap ontdekken leerkrachten de mogelijkheden en gaan ze aan de slag met de software, zodat ze nadien met de pakketten hun leerlingen op een eenvoudige en visuele manier kunnen leren programmeren.

De leerkrachten krijgen suggesties om de pakketten in te zetten op een manier die aansluit bij het STEM-onderwijs waarin verschillende disciplines worden gecombineerd: er wordt samengewerkt, er is ruimte voor creativiteit en open opdrachten laten meer ruimte voor een eigen invulling van de leerlingen.

Aan de hand van de workshops wil Technopolis leerkrachten helpen om STEM op een aantrekkelijke manier in de lessen te integreren en de digitale geletterdheid op scholen vergroten. Door leerkrachten de hand te reiken, kunnen enorm veel leerlingen op jonge leeftijd leren programmeren.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten