Alle hogere diploma’s automatisch erkend in Benelux

Alle hogere diploma’s van België, Nederland en Luxemburg worden voortaan automatisch erkend in de drie landen. Dat is het gevolg van een overeenkomst die donderdag werd gesloten tussen de ministers van onderwijs.

Sinds 2015 was er al een automatische erkenning voor de bachelor- en masterdiploma’s.

Sinds donderdag is dat ook het geval voor bijvoorbeeld graduaten en doctoraten. Daarvoor moeten studenten nu nog steeds lange en dure procedures doorlopen, om hun titels te laten erkennen in een van de andere landen. De procedure kan in sommige gevallen maanden duren en meerdere honderden euro’s kosten.

De Benelux is volgens de drie ministers de enige regio in Europa waar elk diploma hoger onderwijs nu automatisch wordt erkend. Dat is goed nieuws voor de studenten, maar ook een administratieve vereenvoudiging.

“Voortaan heb je als Vlaming de zekerheid dat het niveau van je officieel erkende hoger onderwijsdiploma automatisch ook in Nederland en Luxemburg wordt erkend”, zegt Vlaams Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V). “Met deze ondertekening wordt een belangrijke hindernis weggewerkt om over de grens te gaan studeren of te werken. Dit is een historische stap en een voorbeeld voor heel Europa.”

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten