Denen bouwen grootste windmolenpark ter wereld in de Noordzee

De Deense energiegigant Ørsted is begonnen met de bouw van ’s werelds grootste windmolenpark. Dat moet genoeg stroom leveren voor een miljoen gezinnen.

De eerste van in totaal 174 turbines van het Hornsea Project One werden geïnstalleerd op een site in de Noordzee, voor de kust van Yorkshire. Als het windmolenpark volledig operationeel wordt in 2020 zal het een capaciteit hebben van 1,2 gigawatt, voldoende om groene elektriciteit te leveren aan meer dan een miljoen gezinnen.

“Na jaren van planning en voorbereiding is het fantastisch om de eerste fasen van de constructie eindelijk verwezenlijkt te zien”, zegt programmadirecteur Duncan Clark. Hij noemt de realisatie van dit project een “echte mijlpaal”.

Hornsea Project One zal in de toekomst nog opgevolgd worden door Hornsea Project Two, een park met een capaciteit van 1,3 gigawatt.

Ørsted, het vroegere Dong Energy, is de grootste ontwikkelaar van windturbines ter wereld. De belangrijkste markt is Groot-Brittannië.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten