Nieuw netwerk van krachtige snelladers voor 20 Europese landen

Mega-E is een nieuw netwerk van laadpalen dat zich richt op het verbinden van grootstedelijke gebieden in twintig Europese landen.

Mega-E is een project van Allego en wordt onder meer gefinancierd door de Europese Unie. Mega-E zal voorzien in ultra snelle laders met een vermogen van 350 kilowatt. Het gaat om 322 snelladers en 27 andere slimme laadpunten in twintig Europese landen.

De start van de installatie is beloofd in de eerste helft van dit jaar en start in België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Groot-Brittannië.

Open infrastructuur

“Ongeveer 70 procent van al het verkeer in Europa vindt plaats in de steden”, zegt Anja van Niersen, CEO van Allego. “De impact van de uitstoot is hier het grootst.”

“Uniek is dat we zogenaamde E-hubs creëren waar we verschillende oplossingen voor elektrisch laden beschikbaar stellen op één plaats.”

“Bovendien geloven wij in een open infrastructuur waar elke stadsbewoner en elk elektrisch model welkom is”, zegt Rami Syväri van Fortum Charge & Drive, de partner van Allego in dit project. “Dit zal een enorme impact moeten hebben op de effectiviteit van zowel het energiesysteem als de mobiliteit.”

De laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen is in volle expansie. Eerder al sloegen zes grote automerken waaronder Volkswagen, Audi en BMW de handen in elkaar om een Europees laadnetwerk uit te bouwen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten