Ook Gent bant activiteiten met roofvogels en uilen

Steeds meer steden volgen het goede voorbeeld van Antwerpen, Oostende, Maldegem, Beersel, Wellen en Sint-Niklaas en worden een roofvogelvriendelijke stad.

Sinds deze week mogen we ook Gent aan het lijstje van roofvogelvriendelijke steden toevoegen. De Gentse gemeenteraad nam deze beslissing tijdens zijn zitting van maandag 22 januari 2018 op voorstel van Gents schepen voor Dierenwelzijn Tine Heyse.

Het betreft een verbod op het tentoonstellen van in gevangenschap gehouden roofvogels en uilen op plaatsen met een openbaar karakter, het paraderen met roofvogels en uilen in de stad en het op welke wijze dan ook betrekken van deze dieren bij publieke evenementen.

De Oost-Vlaamse roofvogelafdeling van Vogelbescherming Vlaanderen had deze problematiek bij het Gentse stadsbestuur aangekaart. Vogelbescherming Vlaanderen is dan ook zeer tevreden met het Gentse verbod.

Vogelbescherming Vlaanderen hoopt nu dat vele andere Vlaamse steden en gemeenten het voorbeeld van Gent, Antwerpen, Oostende en Sint-Niklaas zullen volgen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten