Samenwerking tussen Tournée Minérale en horeca

Eén op de vier horecazaken zal inspelen op Tournée Minérale, de maand zonder alcohol die op donderdag 1 februari van start gaat.

Dat blijkt uit een enquête die het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) uitvoerde op vraag van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol en andere drugs (VAD) en de Stichting tegen Kanker, de initiatiefnemers van Tournée Minérale.

Vorig jaar was de horeca kwaad op Tournée Minérale. Onderzoek van NSZ wees toen uit dat 4 op de 10 horecazaken hun omzet met gemiddeld 10 procent zagen afnemen. “De actie kwam toen als een verrassing uit de lucht vallen en kende op de koop toe heel wat succes”, zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ.

Om de horeca beter te bewapenen tegen Tournée Minérale is NSZ een aantal keren rond de tafel gaan zitten met de organisatoren van dit initiatief en voerde ze een enquête uit waar 245 horecazaken aan deelnamen. Uit die bevraging blijkt dat 27 procent van de horecazaken vanaf donderdag concreet zal inspelen op Tournée Minérale en dat 21 procent dat overweegt.

Zij doen hoofdzakelijk door meerdere alcoholvrije cocktails op de kaart te zetten, maar ook door alcoholvrije wijnen en bieren prominenter naar voor te schuiven als alternatief of fruitwaters aan te bieden.

NSZ raadt cafés en restaurants die actief inspelen op de alcoholvrije februarimaand aan om dat duidelijk aan te geven in de zaak zelf, op de website en via sociale media. “Een aangepast aanbod dat mooi in de verf gezet wordt, kan zorgen voor extra klanten en extra omzet.”

De organisatie vraagt wel dat brouwers en drankenhandelaars horecazaken, die dikwijls een verplichte, vaste volumeafname hebben van bepaalde dranken, ontzien tijdens de maand februari.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten