Scholieren leven zich uit in Studio STEM

Experimenteren kan je leren, en wel op de Universiteit Antwerpen. Van 1 tot 6 februari kunnen leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs er zelf de handen uit de mouwen steken. Een hart dissecteren, een robot programmeren, … het kan allemaal in Studio STEM!

STEM is hot, ook aan de Universiteit Antwerpen. Begin februari gooien de faculteiten Wetenschappen en Toegepaste Ingenieurswetenschappen de deuren van hun practicumzalen open voor ruim 600 scholieren uit het vijfde en zesde jaar. Ze volgen een opleiding met een wetenschappelijke, technologische of wiskundige achtergrond, en komen op UAntwerpen de sfeer opsnuiven.

STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics. Een grootschalig actieplan van de Vlaamse regering heeft als doel de wetenschappelijke kennis van leerlingen bij te spijkeren en het aantal jongeren in STEM-richtingen te verhogen. De Universiteit Antwerpen werkt hieraan graag mee. Boeiende proefjes en een blik achter de schermen moeten hun interesse in een STEM-opleiding verder doen groeien.

Van 1 tot 6 februari bezoeken scholen in klasverband de Universiteit Antwerpen. In een 30-tal workshops – gaande van een hart dissecteren over een robot programmeren tot chemische brouwsels scheiden – leren ze de kneepjes van het STEM-leven op de unief.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten