Financiële injectie moet Mozambique malariavrij maken

Mozambique krijgt steun van de Ecobank Foundation om muggennetten en medicatie tegen malaria aan te kopen. De vooruitgang die het land al heeft geboekt in de strijd tegen deze ziekte gaf het nodige vertrouwen: “We geloven in de vastberadenheid van de overheid om van Mozambique een malariavrij land te maken.”

Het Mozambikaanse ministerie van Volksgezondheid krijgt 750.000 dollar van de pan-Afrikaanse ontwikkelingsbank voor de aankoop van muggennetten, malariatests en medicatie.

“Mozambique heeft enorme vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria”, zegt Julie Essiam, CEO van de Ecobank Foundation. “Met deze financiële bijdrage, steunen we de overheid in hun vastberadenheid om het land malariavrij te maken. We zijn weer een stap dichter bij een verbeterde levenskwaliteit voor kinderen, gezinnen en hele gemeenschappen.”

Elke dollar maal drie

De financiële bijdrage kadert in een driejarige samenwerking met de Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria. De financiële middelen die via dit fonds aan een land worden geschonken, worden verdrievoudigd door het DFID-programma van het Britse ministerie van Internationale Ontwikkeling. Via dit programma wordt voor elke dollar van een private investeerder, twee dollar bijgestort.

Op die manier groeit de 750.000 dollar van de Ecobank tot een totaal van 2,25 miljoen dollar voor malariabestrijding in Mozambique.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten