Opening eerste Europese conceptstore voor elektrische auto’s

Vandaag opent autoproducent Renault de eerste Europese showroom voor elektrische voertuigen (EV) in de Zweedse hoofdstad.

Renault Electric Vehicle Experience Centre opent vandaag (16 februari) in Täby Centrum, een van de grootste shoppingcentra in Zweden, aan de rand van Stockholm.

Renault ziet de conceptstore als een opportuniteit om de voordelen van elektrisch rijden als alternatief voor een verbeterde stedelijke mobiliteit aan het grote publiek te tonen.

“We zijn verheugd met de opening van deze shop omdat het mensen meer betrekt bij elektrische mobiliteit en het iedereen kansen geeft om ideeën uit te wisselen”, zegt Gilles Normand, senior vice president EV bij Renault in een persbericht.

Bezoekers kunnen testritten maken en informatie krijgen over laadinfrastructuur, wetgeving en subsidies. In de winkel zal een ‘EV configurator’ potentiële kopers helpen om een EV te ontwerpen die het best bij hun wensen aansluit.

Volgens het bedrijf zijn er plannen om soortgelijke winkels ook in andere Europese steden te openen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten