VUB geeft medewerkers en studenten een ideeënplatform

Via een gloednieuw online inspraakplatform kunnen studenten en personeel van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) vanaf vandaag hun stem laten horen bij het beleid van de universiteit.

VUB en de Belgische startup CitizenLab hielden gisteren VOX.VUB boven het doopvont. De universiteit wil als eerste Vlaamse universiteit zowel personeel als studenten actiever betrekken bij haar beleid met een online platform als proeftraject.

Op VOX.VUB kunnen studenten én personeelsleden samen hun ideeën delen om de universiteit nog beter te maken. Het platform biedt een positieve ruimte aan waarin elk lid van de VUB-gemeenschap constructieve suggesties kan doen over hoe het VUB beleid, haar diensten, faciliteiten en communicatie verder kan verbeterd worden.

Op die manier wil het aanvulling vormen op bestaande info-, contact- en meldpunten en een hulpmiddel aanbieden voor bestaande werkgroepen die een participatieve aanpak willen hanteren. Het gaat om een proeftraject, waarbij de universiteit nu eerst de studenten proberen te betrekken.

VOX.VUB maakt deel uit van een breder participatief traject aan de Vrije Universiteit Brussel. Specifiek is dit platform bedoeld om participatie eenvoudiger te maken en aan te moedigen. Iedereen die actief is aan de VUB – studenten en personeel – kan erop terecht, om concrete en positieve veranderingen in het VUB-beleid en de werking te realiseren.

Innovatief inspraakbeleid

De drie oprichters van de de Brusselse startup CitizenLab, Aline Muylaert, Wietse Van Ransbeeck en Koen Gremmelprez, zijn alledrie alumni van de VUB en dus erg trots dat ze dit traject mee kunnen opstarten.

“Online inspraak maakt het laagdrempeliger om als student je stem te laten horen. We zijn vereerd dat onze alma mater samen met ons de stap zet naar een innovatief inspraakbeleid”, aldus Wietse Van Ransbeeck.

Het VOX.VUB-platform werd officieel gelanceerd op VUBrusselt (22 februari), een event georganiseerd door de Studentenraad van de VUB. Op dat event worden studenten uitgenodigd om Brussel te komen ontdekken. Dit jaar stond het event in het kader van het thema studentenparticipatie en daar mocht het nieuwe online participatieplatform niet ontbreken.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten