Betere dienstverlening voor vluchtelingen in Oeganda door biometrische data

Oeganda is begonnen met de identificatie van meer dan een miljoen vluchtelingen. Het verzamelt daarvoor biometrische data die kan zorgen voor een betere dienstverlening voor de vluchtelingen.

De Oegandese overheid is deze maand begonnen met een grootschalige campagne om de meer dan een miljoen vluchtelingen op haar grondgebied te identificeren. Op die manier wil ze er zeker van zijn dat alle vluchtelingen de juiste hulp en bescherming krijgen.

Met de hulp van de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr neemt Oeganda vingerafdrukken af en scant het de iris van elke vluchteling.

De Unhcr beschikt over biometrische registratiesoftware. In 48 landen heeft ze daarmee al 4,4 miljoen vluchtelingen geregistreerd. Het is voor het eerst dat zoveel vluchtelingen in één campagne worden geregistreerd.

18.000 per dag

Zes teams zullen samen 18.000 vluchtelingen per dag registreren. Tegen september moet de hele operatie afgerond zijn.

Oeganda is een van de landen met het hoogste aantal vluchtelingen ter wereld. Momenteel telt het land 1,4 miljoen vluchtelingen. Meer dan een miljoen vluchtelingen zijn in het laatste anderhalve jaar het land binnengekomen. Velen komen uit de Democratische Republiek Congo en Zuid-Soedan.

Vluchtelingen krijgen grond van de Oegandese overheid en mogen werken of zelf een zaak opstarten.

“We willen een betere dienstverlening voor alle vluchtelingen en hun gastgemeenschappen”, zegt Unhcr-vertegenwoordiger Bornwell Kantande. “Verificatie vormt daarvoor de basis.”

 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten