Duitsland bouwt 12.000 stroomcabines om tot laadpunten

De Duitse groep Telekom wil twaalfduizend distributiekasten in het land ombouwen tot laadpunten voor elektrische auto’s. Dat betekent een verdubbeling van de Duitse laadinfrastructuur.

Eerder dit jaar heeft het bedrijf al de dochteronderneming Comfort Charge opgericht om het plan in goede banen te leiden. Van de honderdduizenden lokale verdeelstations heeft Telekom er twaalfduizend geselecteerd die op een goede locatie liggen en niet te ver van de weg verwijderd zijn.

22 kilowatt

Elk van die cabines moet uitgerust worden met twee laadpalen van 22 kilowatt. Daarmee kun je een doorsnee elektrische auto volledig opladen op zo’n anderhalf uur. Het plan voorziet ook in vijfhonderd snelladers: laadpalen met een vermogen van 100 kilowatt die de klus in zo’n twintig minuten kunnen klaren.

Telekom maakt zich sterk dat de eerste laadpalen volgende maand al geïnstalleerd kunnen worden. Technisch gezien is dat mogelijk, maar veel hangt af van de onderhandelingen met lokale overheden over de vergunningen en de aanleg van de nodige parkeerplaatsen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten