Heel Vlaanderen leert reanimeren

Op woensdag 14 maart organiseren Rode Kruis-Vlaanderen, Dag van de Zorg, Vlaams zorgambassadeur Lon Holtzer en verschillende hogescholen in Vlaanderen en Brussel een heuse reanimatiemarathon.

Op die dag kan je in 16 steden tegelijk terecht voor een initiatie reanimeren. De lesgevers van dienst zijn Rode Kruisvrijwilligers en studenten van verschillende zorgopleidingen.

Het is de allereerste keer dat een reanimatiecursus op zo’n grote schaal georganiseerd wordt.

“Nog steeds weten mensen vaak niet wat ze moeten doen als een reanimatie nodig is,” vertelt An Luyten, woordvoerster van Rode Kruis-Vlaanderen, “Met deze reanimatiemarathon willen we deze levensnoodzakelijke kennis onder zoveel mogelijk mensen verspreiden. Zo kunnen we nog meer levens redden.”

Studenten Verpleegkunde leren Limburgers reanimeren muziek van Beyonce

In Limburg doen de hogeschool UCLL, Hast HBO5 Verpleegkunde en HBO5 Verpleegkunde Genk dat op de tonen van de Bee Gees, Justin Timberlake en Beyonce, wiens nummers het reanimatieritme aangeven.

 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten