Saudi Arabië en Japan bouwen grootste zonnepark ter wereld

De Japanse Softbank Group en Saudi Arabië bouwen samen een zonnepark met een capaciteit van 200 gigawatt. Dat is nog nooit eerder gerealiseerd.

De Japanse multinational SoftBank Group en Saudi Arabië verkondigden hun plannen om de overvloedige zonneschijn in het Midden-Oosten te verzilveren deze week in New York. Het zonnepark dat ze willen bouwen zal een capaciteit van 200 gigawatt hebben. Dat melden verschillende internationale financiële media.

De CEO van Softbank, Masayoshi Son, en de prins van Saudi Arabië, Mohammed Bin Salman, noemen het project “het grootste zonneproject ter wereld”.

Volgens de lijst met grootschalige zonneparken van de Solar Energy Industries Association zijn vandaag in de Verenigde Staten zonneparken voor slechts 70 gigawatt aan zonne-capaciteit operationeel of in ontwikkeling.

De grootste zonneparken die nu in aanbouw zijn, in Egypte en India, hebben een capaciteit van ongeveer 2 gigawatt.

Zon en oppervlakte beschikbaar

Het Saudische zonnepark moet ongeveer 100.000 banen creëren en in 2030 afgerond worden. Saudi Arabië is bij uitstek geschikt voor de opwekking van zonne-energie, stelt Masayoshi Son. “Het koninkrijk heeft veel zon en veel beschikbare landoppervlakte”, zei hij.

Saudi Arabië is ook verheugd over het project, want het land is voor een groot deel afhankelijk van olie en op zoek naar manieren om die afhankelijkheid te verkleinen en de economie te diversifiëren.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten