Studenten AP Hogeschool runnen eigen pop-up design studio

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Grafische en Digitale Media aan de Artesis Plantijn Hogeschool starten deze week hun eigen pop-up design studio. Gedurende zeven weken leiden ze de day-to-day business en beheren ze hun klantenportefeuille.

“We willen dynamische, professionele design studio’s creëren, gerund door onze studenten en powered by AP”, zegt opleidingshoofd Wim Lauwers. Fosbury & Sons en Lonely Alien, inspirerende creatieve plekken in het Antwerpse, delen hun ruimtes en expertise met de studenten.

 Incubator

De opleiding Grafische en Digitale Media wil graag de functie van incubator aannemen”, zegt Wim Lauwers. “We coachen de studenten niet alleen op inhoudelijk vlak, ons lectorenteam en de externe coaches verlenen ook financieel, strategisch en sales advies”.

Het is de bedoeling dat de studenten vooral zelf alles in handen nemen. “We willen onze studenten al vroeg in de opleiding laten kennismaken met ondernemen”, aldus Lauwers. “De waaier aan skills, die ze in dit avontuur zullen ontwikkelen, zijn essentieel om daarna los van de opleiding hun studio of zelfstandige activiteiten op te starten of verder uit te bouwen”.

Tijdens het traject worden ontbijtsessies met verschillende sprekers georganiseerd in samenwerking met Stad Antwerpen en TakeOff Antwerp. Op die manier komen de studenten op zoveel mogelijk manieren in aanraking met ondernemerschap.

Kruisbestuiving

De AP Hogeschool gaat voor deze unieke ervaring in zee met Fosbury & Sons, een indrukwekkende gedeelde werkplek die bekend staat om haar vernieuwende kijk op ‘werken’ en Lonely Alien, een jong, innoverend creatief digitaal agentschap dat een stek heeft in het Antwerpse House Of Innovation.

“De studenten krijgen bij Fosbury & Sons de kans om de werkomgeving van de toekomst te ervaren. Ze worden er bovendien omringd door freelancers, business nomads en werknemers van grote en kleine bedrijven. De opportuniteit om met al deze individuen samen te werken, maakt dat zij niet alleen een groot netwerk kunnen opbouwen maar ook de eerste stap naar ondernemerschap kunnen zetten in een echte werkomgeving”, zegt Stijn Geeraets, oprichter van Fosbury & Sons.  “Fosbury & Sons wil voldoen aan de behoeftes van de generaties van vandaag en morgen. Wij zetten onze deuren dan ook graag open voor nieuw talent.”

“De meesten onder ons dromen ervan ooit een eigen designstudio op te starten”, volgens Michelle D’Hooghe, tweedejaarsstudent Crossmedia-ontwerp en mede-oprichtster van de pop-up 51°Noord in Fosbury & Sons. “De professionele contacten die we hier leggen zijn van onschatbare waarde, net zoals deze intense samenwerking met mijn medestudenten.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten