UHasselt-geneeskundestudenten willen angst van kinderen ziekenhuis en/of dokter wegnemen

Op zaterdag 21 april kunnen kinderen met hun (zieke) teddybeer op ontdekking door het Jessa-ziekenhuis. UHasselt-geneeskundestudenten willen op die manier de angst van kinderen voor het ziekenhuis en/of de dokter wegnemen. TeddyBear Hospital is een organisatie van BeMSA Hasselt, UHasselt en het Jessa Ziekenhuis.

Een bezoek aan de dokter, of het ziekenhuis. Voor kleine kinderen kan het soms allemaal een beetje beangstigend zijn. “Met het Teddybear Hospital willen we kinderen op een leuke, ongedwongen manier vertrouwd maken met de dokter en met de instrumenten en apparaten in een ziekenhuis”, zeggen organisatoren Chloë Surmont en Isabelle Remels van BeMSA Hasselt. Zij zijn – samen met andere UHasselt-geneeskundestudenten – één van de ‘teddybeerdokters’ die de kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud met hun knuffel zullen rondleiden in het ziekenhuis.

Tijdens het Teddybear Hospital trekken de kinderen eerst een chirurgenoutfit aan, om daarna samen met hun teddyberen een kijkje te nemen in de consultatieruimte, het operatiekwartier, de röntgenafdeling, de apotheek en het labo. Als echte dokters staat er een ook een medisch onderzoek van hun knuffel op het programma, net als even binnenkijken in een ziekenwagen. Voor deze zesde editie schreven zich ongeveer 240 kinderen met hun knuffel in.

Kinderpsychologen in gesprek met ouders

En terwijl de kinderen hun knuffel beter maken, geven de  kinderpsychologe of orthopedagoge van het Jessa Ziekenhuis uitleg aan de ouders over hoe ze hun kind kunnen voorbereiden op een ziekenhuisopname en hoe ze hun kinderen kunnen begeleiden wanneer een familielid ernstig ziek is.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten