India bant wegwerpplastic tegen 2022

De Indiase premier Narendra Modi belooft een verbod op wegwerpplastic tegen 2022. Het land wil op korte termijn ook honderd nationale parken afvalvrij maken. 

Modi deed de belofte vorige week op Wereldmilieudag, die in het teken stond van plasticvervuiling. Als India het verbod doorzet, is dat bijzonder ambitieus: het verandert de afvalproductie van 1,3 miljard mensen ingrijpend.

“De keuzes die we vandaag maken zullen onze collectieve toekomst bepalen”, zei Modi in een toespraak. “Die keuzes kunnen moeilijk zijn. Maar door bewustwording, technologie en een oprecht globaal partnerschap kunnen we de juiste keuzes maken. Laten we allen samenwerken om de plasticvervuiling aan banden te leggen en deze planeet beter te maken.”

Volgens de Indiase Central Pollution Control Board genereert het land dagelijks 15.000 ton plastic afval, waarvan 40 procent niet wordt opgehaald. Met een verbod helpt India niet alleen de oceanen, maar ook zichzelf: in 2012 noemde het Indiase Hooggerechtshof het ongebreidelde gebruik van plastic zakjes nog “een grotere bedreiging voor toekomstige generaties dan een aanval met een atoombom”. De zakjes verstoppen meren en rioleringsstelsels.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten