Vlaanderen steunt project om hiv-overdracht van moeder op kind te voorkomen

De Vlaamse overheid zet 350.000 euro in om de overdracht van hiv van moeder op kind in Mozambique te helpen voorkomen.

De 350.000 euro is bedoeld om de toestand van vrouwen in Mozambique te verbeteren. Concreet gaat het steungeld naar vzw Viva Africa, een organisatie die in Mozambique meewerkt aan de implementatie van DREAM (Disease Relief through Excellent and Advanced Means), een internationaal programma voor de preventie en bestrijding van hiv en aids in Afrika.

Seropositieve mama, gezond kind

Viva Africa koos zwangere vrouwen als prioritaire doelgroep. Als zij een behandeling krijgen, kunnen ook seropositieve vrouwen immers een gezond kind ter wereld brengen. Ook blijven behandelde vrouwen in betere gezondheid en is de kans kleiner dat hun kinderen vroegtijdig hun moeder verliezen.

Mozambique is een van de drie partnerlanden van Vlaanderen (naast Zuid-Afrika en Malawi). Dit project, dat wordt uitgerold in de regio’s Maputo City, Machava en Matola, past binnen de doelstelling om de reproductieve gezondheidszorg in Mozambique te verbeteren.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten