Apple start groen energiefonds in China

Technologiebedrijf Apple slaat de handen ineen met tien leveranciers om een groen fonds van 300 miljoen dollar op te richten in China. Dat moet via schone energieprojecten genoeg stroom leveren om een miljoen gezinnen van stroom voorzien.

De snelle groei van de Chinese economie, mede dankzij technologiebedrijven als Apple, eist een steeds hogere  tol van het Chinese milieu en de volksgezondheid. Uit een rapport van milieuorganisatie Greenpeace bleek onlangs nog dat de productie van elektronica in belangrijke mate afhankelijk is van stroom uit vervuilende steenkoolcentrales.

300 miljoen dollar

Apple zal daarom samen met tien leveranciers in de komende vier jaar 300 miljoen dollar investeren in het China Clean Energy Fund op. Dat moet schone energieprojecten uitzoeken en financieren voor meer dan 1 gigawatt aan hernieuwbare energie in China, het equivalent van bijna een miljoen gezinnen.

Milieuorganisaties juichen de stap toe en roepen ook andere technologiebedrijven toe om hetzelfde te doen. Maar tegelijk kan er nog veel meer gedaan worden, zegt Greenpeace, in de eerste plaats door de levensduur van de Apple-producten te verlengen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten