Nederlandse ‘Swapfiets’ slaat aan in België

Het Nederlandse fietsconcept Swapfiets blijkt ook in ons land een succes. Na vier maanden heeft het systeem dat je ‘altijd een werkende fiets’ belooft al 1500 klanten. Bij de start van het nieuwe academiejaar wordt nog een flinke groei verwacht bij studenten.

Swapfiets blijkt het erg goed te doen in België: vier maanden na de introductie in studentenstad Leuven verwelkomde het systeem vorige week de 1500ste Belgische klant.

Na Leuven volgden ook Antwerpen en Gent; Brussel staat op de planning. “We zien dat klanten heel tevreden zijn over onze service en met zulke positieve mond-aan-mond reclame gaat het snel”, zegt medeoprichter Steven Uitentuis. “Uiteraard vinden we het geweldig om te zien dat Swapfiets ook zo goed onthaald wordt door onze zuiderburen”.

Altijd fiets ter beschikking

Swapfiets werkt simpel: voor 17,50 euro per maand, of 15 euro voor studenten, krijgen klanten een fiets met zeven versnellingen, dubbel slot, altijd werkende verlichting en diefstalverzekering. Bij een defect, zoals een lekke band, komt er binnen twaalf uur een fietsenmaker langs aan huis. Deze zal de fiets herstellen of ‘swappen’ voor een ander exemplaar.

In september wordt een stijging van de groei verwacht, met name bij de studenten. “Swapfiets is een ideale oplossing voor hen”, zegt Uitentuis. “Zonder een hoge investering kunnen zij zorgeloos fietsen door hun studentenstad en zijn ze op tijd voor de les, een feestje of afspraak.”

Swapfiets  is  het  eerste, en  met  50.000  abonnementen, ook  het  grootste  fietsabonnement  ter  wereld. Het systeem is momenteel actief in Nederland, Duitsland en België. Ook Denemarken krijgt binnenkort de eerste Swapfietsen.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten