Geen leeftijdsgrens meer op bloed geven

Tot op heden kon je bloed, plasma of bloedplaatjes geven tot je 71e. Die grens valt vanaf volgend jaar weg. De kamercommissie Volksgezondheid heeft het wetsontwerp unaniem goedgekeurd. Minister De Block wou af van de maximumleeftijd omdat er geen wetenschappelijke basis voor was.

Meer via

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/11/13/bloed-geven-vanaf-71-jaar-jaar-is-volgend-jaar-mogelijk/

 

 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten