Solidariteitskoor Frappant bezingt ‘Het circus van het leven, de liefde en nog zo van die dingen’

Solidariteitskoor Frappant brengt dit theaterseizoen de gloednieuwe voorstelling ‘Het circus van het leven, de liefde en nog zo van die dingen’. In een regie van Patrick Maillard geven 4 dirigenten, 15 muzikanten en 120 zangers het beste van zichzelf in een schaamteloos optimistische en feestelijke voorstelling, die goesting geeft om te blijven geloven in morgen.

De voorstelling bruist van energie en reist…

van Galicië tot Congo, van het noordelijke Finland tot de zuidelijke Kaapverdische eilanden,
van een haka uit Nieuw-Zeeland tot een Portugees volkslied,
in het Roma, het Jiddisch, het Lets, het Swahili, het Occitaans en zelfs in het Vlaams,
van Pete Seeger tot Ramses Shaffy, van Cesária Évora tot Wannes Vandevelde,
van een 12e-eeuwse ballade tot vandaag,
van weemoed tot vrolijkheid, van ingetogenheid tot feest,  …

maar komt steeds thuis bij het leven en de liefde.

Frappant staat al 30 jaar op Vlaamse podia

Frappant staat al 30 jaar op Vlaamse podia en op straten en pleinen met een internationaal repertoire wereldmuziek. Het koor trad eerder al op met onder andere Willem Vermandere, Raymond van het Groenewoud en Nathalie Meskens. In 2015 was Frappant samen met poppen uit het atelier van Theater Froefroe en met mezzosopraan Kim Meyns te horen en te zien in de Antwerpse CC’s met de voorstelling ‘De historie van Den Eene en Denandere’, acht maal in volle zalen en met telkens enthousiaste reacties.

De wereld lijkt vandaag op een circus van dwaze clowns, vingervlugge goochelaars die zakkenrollers lijken, onverantwoordelijke evenwichtskunstenaars, acrobaten op het scherp van de snee, trapezekunstenaars zonder net, messenwerpers met slechte bedoelingen en een orkest dat valse noten blaast, terwijl de circusdirecteur het publiek beledigt. En wij, wij zitten erbij en kijken ernaar.

Of toch niet?

Wat als we het circus in eigen handen nemen? Wat als clowns teder en melancholisch zijn? Wat als goochelaars hoop uit hun hoed toveren en evenwichtskunstenaars de balans zoeken tussen droom en daad? Wat als messenwerpers dansers worden, begeleid door een feestelijk orkest? Wat als trapezekunstenaars als vrije vogels de lucht doorklieven en de circusdirecteur boodschapper wordt van de toekomst? En wat als de liefde het leidmotief wordt dat iedereen verbindt?

https://youtu.be/uZ2wYW_upI0

 

Speeldata
ZA 1 dec 2018 20u15 Sint-Annakerk, Linkeroever www.ho-bie.be/kaarten-winterfestival
ZA 19 jan 2019 20u15 CC ’t Aambeeld, Aartselaar www.cultureelcentrumaartselaar.be
ZO 10 feb 2019 15u00 CC Ter Vesten, Beveren www.okra.be/activiteiten
ZA 23 maa 2019 20u00 CC Lier, Jezuïetenkerk www.lierscultuurcentrum.be
ZA 4 mei 2019 20u15 CC Berchem www.ccBe.be
ZA 25 mei 2019 20u15 CC De Kern, Wilrijk www.ccdekern.be

 

Meer informatie, bijvoorbeeld over de projecten die Solidariteitskoor Frappant steunt met de opbrengst van deze voorstellingenreeks (o.a. Palestijnse Circusschool en Circus Zonder Handen), vindt u op www.frappant.info.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten