Slimme contactlens spoort ziektes op en geeft medicatie af

De universiteit Gent heeft samen met het onderzoekscentrum Imec uit Leuven een contactlens ontwikkeld die oogvocht kan meten en medicatie kan toedienen. De lens bestaat volledig uit hetzelfde materiaal als een gewone zachte lens. Ze heeft dezelfde vorm en gaat ook dezelfde zichtcorrectie doen. Er zit alleen wat micro-elektronica in die je van buiten niet kan voelen. De elektronica die erin versmolten zit, is nauwelijks een tiende van een millimeter dik en is plooibaar. Een Japans bedrijf gaat de lenzen maken.

Meer via

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/11/19/slimme-contactlens-met-ingesmolten-micro-elektronica-spoort-ziek/

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten