Biologisch hekken gaat plastic uit Caraïbische Zee houden

De schokkende foto’s van massa’s plastic in de Caraïbische Zee hebben de overheid in Guatemala wakker geschud. Ze gaat nu speciale hekken plaatsen in de Motagua-rivier.

In oktober plaatste fotografe Caroline Power op haar Facebookpagina schokkende foto’s van enorme hoeveelheden plastic in de Caraïbische Zee rond het eiland Roatán. Overal ter wereld publiceerden kranten die foto’s.

Het eiland ligt in de Golf van Honduras, waar zowel Honduras als Guatemala een stuk kust hebben. Ook daar liggen de stranden bezaaid met plastic.

Rivier

Honduras en Guatemala verwijten elkaar de belangrijkste oorzaak te zijn van de plasticvervuiling. Maar Guatemala gaat nu alvast zelf biologische hekken plaatsen in de Motagua-rivier, de langste rivier van het land. De hekken, die van gerecycleerd plastic zijn gemaakt, moeten vermijden dat het plastic in zee stroomt.

Via de Motagua, dat in zijn laatste kilometers de grens tussen beide landen vormt, stromen dagelijks massa’s plastic afval de Caraïbische Zee in. Tijdens de regenseizoen wordt die plastic stroom nog erger.

Guatemala plant ook andere maatregelen, zoals een betere afvalwaterzuivering en campagnes om de bevolking minder plastic te laten gebruiken en meer te laten recycleren.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten