Minder mensen besmet met hiv dankzij nieuwe medicatie

In ons land raken almaar minder mensen besmet met hiv. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano, het vroegere Wetenschappelijke Instituut Volksgezondheid. Vorig jaar werden in ons land 890 nieuwe diagnoses met hiv vastgesteld, dat zijn er 2 procent minder dan in 2016. Niet zo’n grote daling dus, maar toch is Sensoa, het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid, tevreden. Dat de afname van hiv-besmettingen is ingezet, is onder meer te danken aan nieuwe, zeer efficiënte medicatie, die het virus in het bloed reduceert tot niet-meetbare hoeveelheden.

Meer via:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/11/26/hiv-niet-langer-besmettelijjk/

 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten