Wegen voetganger- en fietsvriendelijker maken doet omzet van winkels stijgen

Wie te voet gaat winkelen, spendeert tot 40 procent meer dan wie met de auto naar de stad komt. Dat stelt een Britse studie.

De studie in opdracht van Transport for London, de verkeersdienst in Londen, toont hoe verbeteringen aan de wegeninfrastructuur een enorme impact kunnen hebben op de omzet van winkels.

De onderzoekers van de Bartlett School of Planning (University College London) vergeleken delen van Londen die voetganger- en fietsvriendelijker waren gemaakt met delen waar de auto nog altijd koning is.

Aantal voetgangers verdubbelt

De delen die aangename en veilige trottoirs en fietspaden kregen, zagen het aantal voetgangers met 93 procent stijgen, bijna een verdubbeling dus.

Mensen brachten ook meer tijd door op straat door. Het aantal mensen dat een winkel of café binnenging, steeg met maar liefst 216 procent.

De winkels doen er dan ook betere zaken. Voetgangers spenderen tot 40 procent meer in winkels dan mensen die met de auto komen winkelen. De leegstand in winkelstraten daalde met 17 procent, stelden de onderzoekers vast.

“Dit onderzoek toont het verband tussen het creëren van aangename zones, waar mensen tijd willen doorbrengen, en een verbetering van de omzet”, zegt Lilli Matson, directeur strategie van Transport for London.

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten