Congolese onderzoekers werken aan biopesticide dat boeren zelf kunnen maken, gratis en voor niets

Het regenwoud is de apotheek van de wereld: één achtste van al onze medicijnen bevat plantaardige stoffen die uit het regenwoud afkomstig zijn. De lokale bevolking gebruikt de wilde planten er tegen bacteriën, allergieën, ontstekingen en infecties. Twee Congolese onderzoekers laten zich inspireren door de traditionele toepassingen van deze planten en zoeken in Yangambi naar een formule voor biopesticide om in de lokale landbouw te gebruiken.

Meer via: 

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/12/12/congolese-onderzoekers-werken-aan-biopesticide-die-boeren-zelf-k/

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten