Europa legt wegwerpplastic aan banden en verplicht industrie om meer te recycleren

De Europese commissie heeft vannacht een compromis bereikt om wergwerpplastics aan banden te leggen.  Er zijn afspraken gemaakt om plastic drankflessen apart op te halen en om gerecycleerd plastic effectief te hérgebruiken. Er is vooruitgang geboekt maar de plasticlobby is er ook in geslaagd om maatregelen af te zwakken en vooruit te schuiven in de tijd. De industrie moet wel meebetalen om plasticafval op te ruimen, besliste Europa.

Meer via:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/12/18/europa-verplicht-industrie-om-meer-plastiek-te-recycleren

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten