Californië maakt hele busvloot elektrisch

Tegen 2040 zal elke lijnbus in de Amerikaanse staat Californië elektrisch zijn. Dat heeft de Californian Air Resources Board (CARB) aangekondigd.

Momenteel rijden er slecht 153 uitstootvrije bussen rond in Californië, maar in 2020 moet dat aantal zijn gestegen naar 1000 exemplaren. Tegen 2040 moet de gehele busvloot in de staat vervangen zijn door elektrische bussen.

Ambitieuze plannen

“Een zero-emissie publiek busnetwerk betekent schonere lucht voor iedereen maar het zal de luchtkwaliteit in het bijzonder verbeteren in de lage-inkomenswijken waar de uitlaatvervuiling van bussen enorm is”, zegt Mary Nichols van CARB.

De vernieuwde busvloot zal in 2040 bijdragen tot een CO2-reductie van 19 miljard kilo.

Californië onderscheidt zich al jaren als voorloper op het gebied van duurzaamheid en bouwt onder meer aan een hogesnelheidsspoor om emissievrij transport in de staat te stimuleren. In 2045 wil Californië volledig zijn overgeschakeld op duurzame energie

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten