Seychellen verduurzamen energie

De Seychellen plannen de bouw van een groot zonnepark van bijna 15.000 panelen. Nu is de eilandengroep nog sterk afhankelijk van fossiele brandstoffen maar daar komt snel verandering in.

Het zonnepark komt op het artificieel gebouwde eiland Romainville. Op termijn zal dat de Seychellen, een groep van 115 eilanden in de Indische Oceaan, een miljoen dollar per jaar besparen.

Panelen en batterij

Public Utilities Company (PUC) zal instaan voor de bouw van het park en berekende dat er zeven miljoen kilowattuur aan energie zal worden opgewekt. Op dit moment wordt slechts 2,5 procent van de energie op de Seychellen duurzaam opgewekt. Dat zou volgens het persbureau van de eilandengroep verdubbelen eens het nieuwe zonnepark operationeel wordt, naar schatting binnen een half jaar. 

Naast de zonnepanelen wordt het zonnepark ook uitgerust met een batterij om schommelingen in het energienetwerk op te vangen. De batterij zal een grootte hebben van vier containers en een opslagcapaciteit van vijf megawatt. 

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten