Op de valreep…

De laatste goednieuwsberichtjes van deze week.

Huidige generatie tieners is progressiefste ooit

De huidige generatie Amerikaanse tieners zou weleens de meest progressieve generatie ooit kunnen zijn, nog meer dan de millennials. Dat is de conclusie van onderzoek door het Amerikaanse Pew Research Center. De Amerikaanse tieners zouden nog progressiever kunnen worden dan de iets oudere generatie millennials (22- tot 37-jarigen). Zijn de klimaatspijbelaars in eigen land ook een teken aan de wand?

Bron: De Morgen

Steeds meer studenten starten hun eigen zaak op

Ondernemen is hip geworden. Het aantal student-ondernemers stijgt jaar na jaar, zo leren we uit cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ). In 2018 hielden maar liefst 6.931 studenten hun nieuwe onderneming boven de doopvont. Dat is een fikse stijging vergeleken met 2017, toen nog maar 5.008 studenten zich aan een eigen onderneming waagden.

Bron: De Morgen

Vergeten cinema wordt cultuurtempel

Het Brusselse Aegidium wordt eindelijk gereanimeerd. Ooit kwam de bourgeoisie er voor de revolutionaire cinema, intussen staat het Brusselse Aegidium-complex al 35 jaar leeg. Tot nu: na jaren gedraal maakt het Brussels Gewest 4 miljoen euro vrij voor de renovatie.

Jonge durvers openen er binnenkort weer een theater, feestzaal en café.

Bron: De Morgen

Europees parlement versoepelt steun bij grote ontslagrondes

Het fonds waarmee de Europese Unie bijspringt als er door globalisering massa-ontslagen vallen, wordt aangepast. Dat zal ook in Vlaanderen gunstige effecten hebben.

Bron: Knack

Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro – het duurt maar een minuutje. Dank je.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente berichten

Onze sponsors

Jouw logo hier?

Goed Nieuws werkt op basis van vrijwilligers. Om onze kosten te dekken, zijn wij op zoek naar sponsors.

Herken je jezelf in de visie van Goed Nieuws en wil je sponsor worden? Neem dan contact met ons op.

Meer
berichten